fbpx

ЕСТЕТИКА

В съвременното дентално лечение  постигането на сияйна усмивка не е възможно без естетика. Естетиката трябва разбира се да е съпроводена и с нормална функция. В нашата практика знаем как да Ви накараме да се усмихвате по-често , възвръщайки блясъка и красотата на усмивката Ви .

Бондинг

​Бондингът представлява послойно нанасяне на фотокомпозитен материал  върху зъба , с който се коригира формата , цвета , дължината , както и липсващи части на зъба , в резултат на различни причини (травма , счупване , изтриване). Използват се висококачествени фотокомпозити с различни оптични свойства за постигане на максимален естетичен резултат.

Естетични обтурации

Възстановяването на дефектите следствие на зъбния кариес става чрез изработка на обтурации (пломби).Ние използваме фотокомпозити от висок клас за постигане на максимален естетичен ефект. Изграждането става послойно за минимално свиване на материала и максимална адаптация към стените на зъба. Това дава възможност за фин моделаж и възвръщане на анатомичната форма на зъба. Резултатът е една издържана  в естетично и функционално отношение  обтурация.

Избелване

В днешно време избелването на зъбите е често използвана процедура , с която се постига промяна на цвета на зъбите. Подходящо е когато пациентът има правилно наредени зъби , с правилна форма и размери , но ги иска по-бели. Бива три вида : домашно , професионално и ендо(вътрезъбно) .

​Професионалното избелване става в кабинета на стоматолога  с помощта на избелващ агент с висока концентрация .Процедурата се извършва в едно-две кратки посещения. Правят се неколкократни апликации до постигане на желания цвят.

Домашното става чрез изработване на индивидуални шини за пациента , в които се поставя избелващия агент. Неговата концентрация е много по-ниска от тази на офис избелването  В зависимост от постигането на желания цвят процедурата трае различно време(средно 2-3 седмици). Обикновено манипулацията се извършва вечер преди лягане.

​Ендо избелването се прави на умъртвени зъби с потъмнял и променен цвят. Преди процедурата се прави рентгенова снимка на съответния зъб. Преценява се качеството на запълването на каналите на зъба и ако се наложи те се запълват/презапълват с материал , който не оцветява дентина. След запълването се нанася избелващ агент в зъба и се запечатва, като се подменя неколкократно до постигане на желания цвят.

ул. „Генерал Радко Димитриев“ 7 Варна

Обадете се

Обадете се

+359-883-310-570

Пишете ни

Пишете ни

info@dikovdent.com