fbpx

ЕНДОДОНТИЯ

Ендодонтия или Кореново лечение се прави при възпаление на нерва (пулпит), образуване на гранулом, гнойна торбичка (периодонтит), киста на зъба или при травма. Каналите на зъба се прохождат , обработват и запълват. По този начин се запазва функционалността на зъба. Рентгеновите снимки показват началния и крайния етап на кореновото лечение, направено в нашата практика. Виждат се разликите преди и след лечение. Ако имате болка в даден зъб , не губете време свържете се с зъболекар във Варна и запазете час.

Кореново лечение

Когато нервът на зъба е възпален (пулпит) или процесът е излязъл в околозъбното пространство (периодонтит) се налага неговото лечение. При пулпити каналите се обработват механично и химично  и се запълват. Когато процесът е по-тежък и е обхванал и околозъбното пространство се налага освен механично и химично обработване на каналите и поставяне на временна вложка (антибиотик) за определен период от време , до отшумяване на симпоматиката. След това се пристъпва към запълване на каналите на зъба.

Релечение

Релечение на ендоднтски лекуван зъб се прави тогава ,когато след първоначалното лечение персистира симптоматиката или след рентгенографска снимка се установи персистиращо въпаление на корените на зъба.В много случаи когато се налага поставяне на обвивна корона на умъртвен и ендодонтски лекуван зъб , е необходимо да се направи преглед и предварителна рентгенова снимка и да се прецени необходимостта от прелекуването му преди циментирането на короната.

Изграждане на зъби с фибро-щифт

​Обикновено след кореновото лечение на каналите на зъба или при силно разрушени зъби се налага тяхното изграждане. За да стане по-здраво то , ние поставяме  фибро-щифт в кореновия канал след предварителната му обработка и калибриране. След което изграждаме зъба от фотокомпозит с повишена здравина и зъбна естетика.

ул. „Генерал Радко Димитриев“ 7 Варна

Обадете се

Обадете се

+359-883-310-570

Пишете ни

Пишете ни

info@dikovdent.com