fbpx

ПРОТЕТИКА

 

 

Имате силно разрушен или ендодонтски лекуван зъб , то  хубаво е да помислите за обличането му в обвивна корона. Ако пък имате проблем със съществуваща конструкция е хубаво да направите преглед  и консултация затова дали е дошло време за нейната подмяна. За тези от Вас които имат липсващи зъби е добре да помислят за възстановяването им чрез мостова протеза (мост) , поставяне на имплант или изработка на подвижни снемаеми протези.Направете своята консултация при нас.

 

 

ЗЪБНИ КОРОНКИ И МОСТОВЕ

Обвивните коронки представляват конструкции , които се поставят върху зъба и така го заздравяват и предпазват от счупване.Те могат да бъдат изработени от различен материал. В днешно време най-често се изработват метало-керамични или изцяло керамични обвивни корони. Когато имате липсващ зъб в устата и е нужно възстановяването му с изкуствена корона се изработва мостова протеза (мост) или се поставя имплант.В първия случай се изпиляват по преценка от стоматолога съответните съседни зъби и върху тях се поставя мостовата протеза. Във втория случай се поставя имплант в костта (както може да видите във видео материала) , след което върху него се поставя изкуствена обвивна корона. Ако решите да използвате имплант за възстановяване на липсващия зъб , ще спестите изпиляването на околните зъби.

 

ЗЪБНИ ПРОТЕЗИ

 

https://www.youtube.com/watch?v=iMjOkw0JcF0

Когато имате много на брой липсващи зъби и изработката на неподвижна мостова протеза е невъзможна , то варианта за вас са подвижни снемаеми протези.Те могат да бъдат частични или тотални. Могат да се изработят от пластмаса или от метален скелет и пластмаса. Има случай , когато може да се изработят комбинирано снемаеми протези  и неснемаеми мостови протези (мостове).

ул. „Генерал Радко Димитриев“ 7 Варна

Обадете се

Обадете се

+359-883-310-570

Пишете ни

Пишете ни

info@dikovdent.com